web analytics
Članci

Piksi: “Tačno je da u kući imam bistu druga Tita a evo, i pokazaću vam. On je naša istorijska ličnost i to niko ne može da opovrgne!” (FOTO)

Piksi je odlučio da salon svoje vile ukrasi bistom čuvenog jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita. Bronzana statua, delo poznatog vajara Antuna Augustinčića, prvo je što se vidi kada se uđe u kuću.

FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

“Ova bista je rad čuvenog vajara Antuna Augustinčića. Otkupli smo je od porodice nekadašnjeg generala Jugoslovenske narodne armije. U kući na Dedinju takođe imamo Titovu bistu koju smo, zahvaljujući jednoj našoj prijateljici, pronašli. Ne možete se odreći istorije,” rekao je Piksi jednom prilikom za Gloriu.

“Tito je istorijska ličnost i to ne može niko da opovrgne. Ceo svet je došao na njegovu sahranu, američki predsednik je poslao svoju majku. To govori nešto. Uživao je veliko poštovanje. Svestan sam da je to vreme prošlo, da više nema Jugoslavije, ali ne mogu da kažem kako tada ništa nije valjalo. Bila je to lepa zemlja, u geografskom smislu imala je more i planine, imala je lepu veličinu, 22 miliona stanovnika, nismo bili ni veliki, ali ni mali. Bili smo baš onako kako treba. A to baš kako treba je nekome smetalo” – rekao je Dragan Stojković,

FOTO pogledajte klikom OVDE.