web analytics
Članci

OVO VJEROVATNO NISTE ZNALI Alen Islamović nakon više od tri desetljeća karijere otkrio svoje PRAVO IME.

Pjevač Alen Islamović otkrio je da se cijelu svoju karijeru služi umjetničkim imenom. Na nagovor čelnih ljudi iz tadašnje diskografske kuće, bosanskohercegovački glazbenik je promijenio svoje pravo ime.

Pjevač Bijelog dugmeta kojeg cijelu njegovu karijeru poznajemo kao Alena Islamovića, otkrio je da je Alen njegovo umjetničko ime. Pravo ime mu je zapravo Alija, a promijenio ga je kada je grupa Divlje jagode, u kojoj se Islamović proslavio, počela nizati uspjehe na glazbenoj sceni.




SLUČAJ ‘LIPE CVATU’
Otkrili smo tko je i zašto izbacio Jugoslaviju iz pjesme Bijelog dugmeta
Iako glazbenik nije željeo mijenjati svoje ime, prema mišljenu čelnika diskografske kuće, Alija nije bilo dovoljno zvučno ime koje bi mu moglo donijeti uspjeh kod publike te su za njega odabrali ime Alen.



‘Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da počne koristiti umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veću popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije želio mijenjati svoje ime, ali ubrzo je popustio i poslušao savjet. Danas gotovo nitko ne zna da se Alen zapravo zove Alija, jer on nikada u javnosti o tome nije htio govoriti’, izjavio je za Kurir njima poznat izvor.

‘Točno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju’, izjavio je pjevač za Kurir.