web analytics
Članci

SEĆATE LI GA SE? DROGA, ZATVOR PA SMRT Bio je jedan od popularnijih muzičara Jugoslavije, a pronađen je mrtav na mestu gde je upoznao ženu svog života (FOTO)

Bez njega, mnogi tvrde, da popularna grupa ne bi bila ono što je danas. Bijelo Dugme činili su i oni koji nisu uvek bili u prvom planu. Upravo je i Goran Ivandić Ipe bio jedan od tih.

Bubnjar kultnog benda slavu je stekao upravo radeći i stvarajući sa velikim imenima. Slava je bila ono što je u stopu pratilo ovog čoveka, kao i ostatak poznate grupe. Na kratko se krajem 70ih zajedno sa Dugmićima uputio u Ameriku i tamo snimio singl. Problemi su počeli neposredno nakon toga.


Kao 23-ogodišnjak Ipe je uhapšen zbog posedovanja hašiša. Tom prilikom je osuđen na tri godine zatvora. Međutim, i taj nemili događaj bio je pod velikom misterijom.

– Pitanje je što je zapravo bila istina. Kružila je priča kako je Ipe kupio pola kilograma hašiša, ali mu je diler podvalio još 2,5 kilograma. Navodno nije bio svestan da je umesto pola kilograma dobio tri, što je u konačnici značilo i težu optužnicu protiv njega – rekao je jednom prilikom Robert Bubalo, jedan od tvoraca dokumentarca o ovoj grupi.

Nije dugo živeo. Pronađen je mrtav i to 1994. godine, u svojoj 39. Upravo na istom mestu, u jednom hotelu, gde je upoznao ljubav svog života.


(blic.rs)