web analytics
Članci

VEZISTA ARBiH: “Malo ljudi zna da smo se mi iz ARBiH redovno čuli sa Srbima preko radio veze. Često smo se zezali, nekad i svađali…”

Bivši učesnik rata na strani ARBiH je ispričao jednu anegdotu, gdje je rekao kako su se sa Srbima čuli preko radio veze, kad god su imali slobodnog vremena.

Prenosimo ispovijest u cjelosti.

Zadnje godine rata, iz subjektivnih razloga , presao sam u radio-vezu…znaci u mom bunkeru je bila vise vrsta radio stanica, i postojala je jedna frekvencija na koju smo zajedno dolazili, mi i cetnici, da razgovaramo.
Zbog toga su oni nasi vojnici iz ARBiH, koji su u tom momentu bili slobodni, dolazili da pricaju sa Srbima, neko da se zeza, neko da se svadja, ovisno o karakteru ili prilici.

Jedan momak je bio redovan gost, i redovno je zezao cetnike, superiorno zbijao sale na njihov racun, onako zbunjene u svakom smislu, toliko da su se i oni na kraju smijali.

Jednom prilikom u eteru je glumio radio- komentatora sa fiktivne ljetne Olimpijade iz Kaira. Po njegovoj prici u svakom finalu timskih sportova sastajali su se BiH – Srbija.

Naravno, nasi su pobjedjivali….Susic, Halilhodzic, Pasic, Bazdarevic i ostali bili su bolji od Stojkovica, Savicevica i ostalih… Aco Knezevic, Puc, Cavar, Jani Cop (Borac), Maglajlija, Mrkonja, Junuzovic, nadmasili su u rukometu Vujovica, Vukovica, Rnica, Isakovica…i tako u svakom sportu dok na kraju nije dosao red na vaterpolo.

Fino je najavio sastav Srbije: Milanovic, Bezmalinovic, Krivokapic i poceo prenos meca. U tom se cetnik ubaci:

-Halo, balija, sto ne rece vas sastav… ko igra za vas? (smijeh u pozadini)

Mi se onako zgledasmo, kontam jbg sad, neslavno propadosmo, nema u nas igraca vateropola ni za lijeka, vecina Bosne ne zna ni da pliva :),
kad drug, nimalo smeten poce recitovati:

Mehica Droce, Benaid Kalajdzic, Goran Fink…itd.

Za neupucene, ovo su cuveni skakaci sa Starog mosta i cetnici su se toliko iskreno nasmijali da su priznali poraz u toj utakmici.