web analytics
Članci

Ušao je u zapuštenu vojnu bazu JNA, “Korešnica / Objekt 182”. Pogledajte što je sve unutra pronašao. (VIDEO)

Splitski avanturist, YouTuber i fotograf Jurica Galić Juka objavio je video u kojem je s ostalim članovima svoje ekipe posjetio Vojnu bazu Korešnicu, poznatu još pod nazivom ‘Objekt 182’.

Vojna baza Korešnica je bila još poznata i pod kodnim imenom ‘Objekt 182’, a služila je kao komandno mjesto komande vojno-pomorske oblasti JNA.

Zapušteni vojni kompleks JNA služio je kao komandno mjesto komande vojno-pomorske oblasti JNA.

Vojna baza građena je u više faza od pedesetih do osamdesetih godina. Kompleks je obuhvaćao i mornaričke i zrakoplovne oblasti, na čijim su se pločama označavale informacije s radarskih i osmatračkih postaja.

“S obzirom na to da je lokacija baze dosta nepoznata, ona je do danas ostala dobro očuvana. Zrak je dobar, nema puno prašine, što znači da je ventilacija dobro urađena”, objasnio je Jurica.

Objekt je imao komandnu dvoranu, komunikacijske sobe, kuhinju, spavaonicu za 80 osoba, sanitarne prostorije, ambulantu, bazene s pitkom vodom, agregate i još puno toga što je danas, nažalost, devastirano i uništeno, piše Index.hr.

“Planovi MORH-a jesu da ova baza ponovno bude aktivna. Stoga nemojte tu ulaziti, devastirati, iznosit sekundarne sirovine jer sve ćemo kasnije mi to platiti ako se bude renoviralo”, poručili su.

“Za ulazak u ovaj prostor smo slali više upita, no nikada nismo dobili odgovor. Stoga apeliramo da u ovaj prostor ne ulazite zbog osobne sigurnosti i eventualne odgovornosti”, poručio je Jurica gledateljima.

VIDEO: