web analytics
Članci

SJEĆATE SE BILDERA? Glumio je u filmovima 80ih. Masirao Žiku Pavlovića. Evo kako danas izgleda i šta radi. (FOTO, VIDEO)

Osamdesetih godina u Beogradu retki su bili momci koji su se bavili bodibildingom. Jedan od njih bio je i Zoran Jovanović, koji je povremeno radio kao obezbeđenje na vratima jednog kluba u Bezistanu.

Tu je zbog svoje snažne građe zapao za oko producentima sa RTS-a i odmah su ga angažovali. Prvo je samo protrčao kroz kadar, a onda su usledile ozbiljnije uloge u filmovima “Nije lako sa muškarcima”, “Moljac” i “Žikina dinastija”… Kaže da je u ono vreme dobijao toliko ponuda, da je mogao da bira. Ulogu Stanislava nije odbio.

Zoran će ostati upisan u istoriji naše kinematografije i kao prvi naturščik koji je glumio geja. Zoranova rola koju zahvaljujući brojnim reprizama, sigurno pamte čak i mlađe generacije, je lik krupnog masera koji dolazi kod Žike Pavlovića. Iako mala uloga, bila je veoma zapažena, mnogi se i danas naježe kad se sete tog bolnog masiranja.

Zoran tu scenu pamti pre svega po genijalnosti glumačke legende Dragomira Bojanića Gidre, zahvaljujući kojem je delovala tako realno. Snimio je i mnogo reklama, ali su mu uloge u filmovima draže i dan danas pamti te replike.

Danas Zoran izbegava ponude za snimanje filmova jer nema vremena za celodnevno čekanje na setu da snimi neku scenu. Sa suprugom drži teretanu u Barajevu, a kao stručni saradnik, angažovan je u Centru za ishranu i suplementaciju pri Antidoping agenciji Republike Srbije i sarađuje sa svim našim profesionalnim sportistima.

VIDEO: