web analytics
Članci

Iskustvo Beograđanina: “Evo šta se dogodilo s mojim automobilom u centru Sarajeva.”

Izvršni direktor Mixer Festivala, odnosno Mixer Housea, popularnog beogradskog okupljališta Ivan Lalić obavio je na svom Facebook profilu fotografiju sa sarajevskog Marijin Dvora prenoći svoje iskustvo s automobilom beogradskih registarskih oznaka u glavnom gradu BiH, a kako bi, ujedno, «upozorio» i druge. 

Prije svega svoje sugrađane i zemljake i druge koji posjećuju Sarajevo. – U Sarajevu sam, prilazim svom autu, parkiranom na Marin Dvoru. Vidim srce na zadnjem staklu. Srce Sarajeva. Moje hoće da iskoči. Toliko o problemima sa beogradskim tablicama. Ovo srce mi znači toliko da vam ne mogu opisati… – napisao je Lalić u svom emotivnom postu, naravno odbacujući da je imamo bilo kakve probleme u BiH.Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/Ivan Lalić široj bh. javnosti je poznat po priči o Mufidu (Ismeta) Ramiću, vojniku Armije RBiH, koji mu je 18. maja 1992. godine na sarajevskom Vratniku spasio život, nakon što je kao prevodilac međunarodnog Crvenog križa ranjen u granatiranju. Ivanovo sjećanje na Sarajliju, «sarajevskog brata», za kojim je tragao duže od dvije decenije, a u međuvremenu mu je posvetio i roman “Gde si, Mufide?”, dirnulo je mnoge u regiji.
Mufid, sin jedinac u porodici Ismeta Ramića, poginuo je je braćeni Sarajevo u 27. godini, šest mjeseci poslije humane misije i spašavanja Lalića, tačno 7. decembra 1992., i ukopan je na sarajevskom Mahmutovcu. Ivan Lalić čest je posjetitelj Sarajeva gdje dolazi i sa svojom porodicom.

(Avaz.ba)