web analytics
ČlanciNostalgija

Sjećate li se Ivane iz spota Zdravka Čolića? Pogledajte kako danas izgleda

“Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato…”
Malena , preslatka djevojčica koje se svi sjećamo iz spota Zdravka Čolića u kome je otpjevala stihove “ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato”, je Ivana Legin.

Danas ima 38 godina i živi u Australiji.

Pjesma “Čaje šukarije” je snimljena davne 1990. godine, a prije toga Ivana je glumila u filmu “Kuduz”. O saradnji sa Zdravkom Čolićem rado govori jer joj je ostala u lijepom sjećanju.

“Sjećam se snimanja u studiju sa Zdravkom gdje sam ga zezala da je curica zato što ima tako dugu kosu. Čini mi se da je promijenio imidž za tu ploču jer je na albumu lijepo zalizan sa kraćom kosom” otkrila je svojevremeno za Lolu, a prije nekoliko godina susrela se sa Čolićem na jednom njegovom nastupu u Melburnu.

Sva slatka sa riđom kosicom, prepametna, lako i brzo je osvojila srca publike širom Jugoslavije, pa su i njene riječi izgovorene u filmu postale kultne. Za nju kao malu djevojčicu bila je to lijepa avantura koje se rado seća.

“Ali moram priznati, jos uvijek sam iznenađena tom činjenicom jer je prošlo više od 20 godina od svega toga. Trenutno živim potpuno drugačijim životom, tako da kad se pojavi interes u medijima o meni ponovo se prijatno iznenadim”, rekla je Ivana.

Njen život nije bio nimalo lak, jer nakon izbijanja rata na našim prostorima tokom devedesetih godina izbjegla u Australiju i teška su sjećanja na taj period.

“Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svijetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvijek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo” – rekla je ona.