web analytics
Članci

Selim iz Bosne poručio: “Dobrovoljni sam davalac krvi, kada bih znao da moja krv ide samo jednom narodu…”

U Bosni i Hercegovini, ali i cijelom regionu, mnoge stvari se kanališu kroz nacionalnost. Posao, odnosi, prijateljstva… sve se to u manjoj ili većoj mjeri gleda kroz nacionalni ključ.

Foto: ilustracija

Selim je, kako kaže, redovan davalac krvi, što je izuzetan i human gest. On je u svom statusu naveo da ga ne bi veselila činjenica da se ta krv namjenjuje samo i isključivo za određenu nacionalnu pripadnost, jer kako je rekao, on svoj humani gest pokazuje za sve koji žive u Bosni i Hercegovini a ne samo za jednu stranu. Njegov status, sudeći iz priloženog, nije naišao na brdo lajkova, ali je svakako izazvao poštovanje kod svakog normalnog čovjeka koji bude u prilici ovo da vidi.

“Redovni sam dobrovoljni davalac krvi. Ljude nikad nisam djelio na ove ili one nego na ljude i na šupke. Kada bi znao da se moja krv namjenjuje samo na jednu naciju odnosno muslimanima jer sam i ja musliman pa kao da ide samo mojima a ne na ljude kojim je prijeko potrebna a bez obzira kako se zovu i da li se Bogu mole, vala nikad više ne bih dao krv. Fašizam u mojoj Bosni ne smije da pobijedi a narodi koji u njoj žive moraju biti jednako tretirani jer samo takvi možemo da preživimo ova kokuzna vremena. Iako nije popularno, reći ću na kraju smrt fašizmu!”