web analytics
Članci

PRAVI PRIMJER KOMŠIJA Humanitarnu akciju Crkvenog odbora, donacijama podržali i BOŠNJACI (VIDEO)

Srbi povratnici u federalnu opštinu Foča-Ustikolina, okupljeni u Crkveni odbor, pokrenuli su dobrotvornu akciju prikupljanja pomoći za porodice koje jedva preživljavaju, prenosi ATVBL.COM.

“Plačem ja, plače i ona, kaže deda, ja i seka nemamo ni tatu ni mamu, kaže, kud ćemo mi, ko će nas hraniti, gdje ćemo živjeti”, kaže Uroš Todović.

“Ipak smo mi kao Crkva jedna velika porodica i svi mi treba da brinemo, koji smo u mogućnosti da brinemo o onima koji nisu u mogućnosti. To je nekako uloga i Crkve, trebalo bi da bude”, rekao je Nikola Kovač, paroh ustikoljanski.Podržite naš rad tako što ćete nas zapratiti na INSTAGRAMU klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/Crkvena opština ovom akcijom želi da podstakne narod da se međusobno pomaže, svjedočeći konkretnim djelima vrijednosti koje propovijeda hrišćanstvo. Pomoć je namijenjena, kako srpskim, tako i bošnjačkim porodicama sa obje strane entiteske granice.

“Gospod nas uči tome da su svi nama bližnji, bez obzira koje su nacije i vjere, da treba da pomognemo onome ko je unesrećen, ko je u nevolji”, istakao je Kovač.

Akciju Crkvenog odbora, prilozima je podržao i pravoslavni i muslimanski narod ovog kraja.

“Hvala Bogu, narod nam pomaže. I komšije, čak štaviše, muslimani”, naglasio je Momir Marić, član Crkvenog odbora.

“Da pošaljemo tu poruku ljubavi porodicama koje teško žive, da nisu same. Ovdje je došlo do lijepog odobravanja i kod naših komšija Bošnjaka”, kazao je Milan Gagović, predsjednik Crkvenog odbora.

Uz pomoć za socijalno ugrožene, ujedno se prikupljaju i sredstva za ugradnju grijanja u crkvu Svete Trojice i crkveni dom u Ustikolini.

VIDEO: