web analytics
Članci

N. Karabatić: “Majka mi je Srpkinja, tata Hrvat. Osećam se i kao Francuz i kao Srbin i kao Hrvat, ali i kao svi iz ex Jugoslavije.” (VIDEO)

Nikola Karabatić (1984.) je francusku rukometaš i reprezentativac, trenutni član kluba Paris Saint-Germain HB. Organizator je igre, igra na poziciji srednjeg ili lijevog vanjskog.

Karabatić slovi za jednog od najboljih igrača u svijetu, a tomu u prilog idu njegove briljantne partije, ali i brojne nagrade, među kojima se ističu IHF-ova nagrada za igrača godine, titula MVP-a prvenstva 2011. i nekoliko pozicija u dream teamovima međunarodnih natjecanja.

Veliki je šampion, ali je i naše gore list.

Nikola Karabatić je rođen u Nišu u Srbiji. Otac Branko, poznati rukometni vratar, je Hrvat, porijeklom iz Vrsina, kod Trogira. Kao profesionalni rukometaš odlazi u Niš, gdje je branio za niški klub „Železničar“. U to vrijeme je nastupao i za selekciju SR Srbije. Majka Radmila Nikole Karabatića je Srpkinja iz Aleksinca, koja je u vrijeme kada se upoznala sa Brankom, završavala studije medicine u Nišu. Cijela obitelj se iz Niša odselila u Francusku kada je Nikola imao 3 i pol godine.

Evo šta je rekao o svom porijeklu i narodima bivše Jugoslavije.

VIDEO: