web analytics
Članci

N. Đoković najavljen kao Hrvat, on odgovorio: “Ja sam Srbin, ali ne ljutim se. Srbin, Hrvat, ista stvar.” (VIDEO)

Nakon što je Novak Đoković po prvi put pobijedio Rodžera Federera na Mastersu u Montrealu 7-6 (7-2) 2-6 7-6 (7-2), kao što po protokolu biva, proglašavaju ga pobjednikom, te održava kratki, pobjednički govor.

Bilo je to još 2007. godine, u prvim godinama njegovor profesionalnog uspona.

Nakon što je Đoković bio prozvan da izađe na pobjedničko postolje, prozvan je kao Hrvat. Obzirom da je tada bio još tek relativno poznat svijetu tenisa, nije to bilo neko čudo da pogriješe. Kada je počeo svoj govor, naveo je da je on zapravo Srbin, ali da se ne ljuti. Takođe je naveo da je Srbin ili Hrvat, za njega ista stvar.

Neki od komentara podrške Novaku:

“Mislim da je dobro reagirao, naglasio je da je Srbin, ali mu to nije pretjerano smetalo. Ja sam Hrvat, ali uvijek navijam za Djokovica (osim kada igra protiv Ancica ;-). Zivjela Srbija, zivjela Hrvatska!

“Hvala dragom Bogu da i ovde nema nacionalistickog pljuvanja … Stvarno sam iznenadjen… Svaka cast ljudi, tako treba…”

“Bravo Đole, Hrvat sam i navijam za tebe, a sve nacionaliste i sa jedne i sa druge strane nabijem na k…. jer sa njihovim načinom razmišljanja još živimo u srednjem vijeku. Sa firmom sam bio u Beogradu i upoznao dosta ljudi sa kojima sam i dan danas u kontaktu i koje također zaboli više ona stvar tko je bio i gdje 91.”

“Novače ti si legenda… svaka ti čast za izjavu na kraju… sportaš od glave do pete… želim ti sve najbolje. Mario iz Zagreba.”

VIDEO: