web analytics
Članci

Momak koji svojim emisijama ruši barijere između Srba, Bošnjaka i Hrvata! “Život svoj posvećujem pomirenju!” (VIDEO)

Armin Rušidi, mlad, obrazovan momak, iz Bijeljine, svoj kosmopolitizam i entuzijazam prema medijima je ukrstio i stvorio podkast koji je počeo da ruši barijere.

Smetalo mu je to što postoje podjele na ove i one. Smetalo mu je to što nema dovoljno slobode ni u društvu, ni u medijima. Smetalo mu je to što nema mnogo onih koji bi trebali da se bore protiv mržnje i šovinizma.

Sve to je kulminiralo da se zapita šta on može da uradi da se ovo društvo poboljša, da bude slobodnije i otvorenije. Obzirom da su podkasti odličan vid načina uticaja i promjene, odlučio se na tako veliki i zahtjevan zadatak.

U svoje emisije dovodi goste koji su apsolutno vjerodostojni da govore o temama kojim se bave, posvećeno vodi računa o tome da se ničija osjećanja ne uvrijede, te da se iz svih tema izvuče ono najbolje, ono što u ljudima budi pozitivnu emociju.

Ispričao je priču o Hanumici Osmanbegović, koja je donirala zemljište i novac za crkvu u Bijeljini, te priču o Rodoljubu Čolakoviću, koji je spriječio plansko rušenje Atik džamije u Bijeljini, jer je bio plan da se džamija premjesti na drugu lokaciju.

Armin je odličan primjer mladog momka, ambasadora mira, kojeg vrijedi podržati i pružiti mu šansu da se dokaže i potvrdi naše riječi iza kojih čvrsto stojimo.

Ukoliko želite da ga podržite, možete ga pratiti na njegovom jutjub kanalu klikom OVDJE.

VIDEO:

PRVA EMISIJA PODKASTA: