web analytics
Članci

MIRSAD T: “Dijete mi je imalo zdravstvenih problema a onda je poziv prijatelja, Srba iz Banjaluke, promijenio sve!” (VIDEO)

Postoje brojni primjeri Bošnjaka i Srba kojim se mogu ponositi i jedni i drugi. Najbolji su primjeri kada su njihovi odnosi pozitivni i bezuslovni.

Iako je na Balkanu standardan nacionalistički narativ, pozitivne primjere nije teško naći, samo ukoliko se potrudite da vidite i drugu stranu.

Mirsad Trnovac iz Bijeljine ispričao je jednu priču o tome da mu je dijete imalo zdravstvenih problema, ali su prijatelji, Srbi iz Banjaluke, izašli u susret i ponudili mu da dijete nastavi liječenje u Banjaluci.

Trnovac je ovu priču ispričao u emisiji kod Armina Rušidija, momka koji je nedavno pokrenuo podkast kojim ruši nacionalističke barijere. Preporučujemo da pogledate cijelu emisiju, ili barem dio.

VIDEO:

@bih.srb.hr.cg Odnosi Bošnjaka i Srba sa druge strane medalje! 🤝🕊️ #bihsrbhrcg #bosna #hrvatska #srbija #crnagora #belgrade #beograd #zagreb #sarajevo #podgorica #bosnia #croatia #serbia #balkan #hrvati #srbi #bosnjaci #crnogorci ♬ slow piano music(1297827) – syummacha

Cijela emisija: