web analytics
Članci

LJUBAVNA PRIČA IZ PRIJEDORA Bošnjakinja i Srbin iz Prijedora se upoznali 1994. god. Danas su u sretnom braku! (FOTO)

Bračni drugovi Bošnjakinja i Srbin, Prijedorčani Murisa i Željko Marić, imaju svoju priču, koja je počela u najteža, ratna vremena. Kažu, ljubav nisu tražili, već je ona pronašla njih, prenosi inmedia.ba


PRIJEDOR je jedan od gradova u Republici Srpskoj i BiH sa najvećim brojem mešovitih brakova, u kojima različite veroispovesti nisu bile prepreka ljubavi. Bračni drugovi Bošnjakinja i Srbin, Prijedorčani Murisa i Željko Marić, imaju svoju priču, koja je počela u najteža, ratna vremena. Kažu, ljubav nisu tražili, već je ona pronašla njih.

Sa setom se sećaju davne 1994. godine kada su se sreli, kao već zreli ljudi, sa po dvoje dece i brakovima iza sebe. Bilo je to teško, ratno vreme, kada život nije vredeo skoro ništa. Kažu, povezale su ih ratne prijedorske Ulične trke. Tu su se prvi put ugledali.

– Nije to odmah bila ljubav, ali je vremenom prerasla u najveću. U to vreme neko bi rekao da smo bili dva sveta, ali mi na život nikada nismo gledali tako. Ja sam odgajan tako da mi nikada nečije ime nije predstavljalo problem, već sam ljude uvek merio prema tome ko je koliko čovek i kakvu dušu ima – seća se Željko.

Teško im je palo što ih odmah nisu svi podržali, ali bilo je lakše kada su ih prihvatila deca. Danas su to odrasli ljudi, neki imaju i svoju decu.

– Znamo da u to vreme mnogi nisu verovali u nas, ali ne može se protiv sebe. Ostali smo zajedno tolike godine, venčali se i srećni smo. Jedino mi je ostalo žao što nemamo zajedničku decu – priča Murisa.

A veliku ljubav ujedinili su i u poslu. Jedni su od osnivača prijedorskog udruženja građana „Don“, koje, štiti prava potrošača.

PRIMER MLAĐIMA

NISMO jedini mešoviti par koji je brak sklopio u ratna vremena. Bilo je u Prijedoru mnogo takvih slučajeva, a danas mislim da je to grad sa najviše ovakvih brakova. To mi je veoma drago. Mnoge mlađe kolege kažu da se često sete nas kada im u životu bude teško. Sete se kako je nama bilo teško u početku i budemo im primer. Uvek ću verovati da ljubav zaista nema granica – kaže Murisa.

Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/