web analytics
Članci

JESTE LI ZNALI? Naša glumica je glumila u serijalu “Džejms Bond” sa zapaženom ulogom. Pogledajte o kome se radi… (VIDEO)

Našoj javnosti gotovo je nepoznato da je Nađa Poderegin (pravo prezime Regin) jedina srpska glumica koja je igrala u serijalu o čuvenom agentu 007. Ona je početkom šezdesetih igrala u dva filma iz ovog serijala – “Iz Rusije S ljubavlju“ i u čuvenom “Goldfingeru”.

Prvi put se u filmu o agentu 007 pojavila 1963, kada je glumila ljubavnicu Pedra Armandarisa koji je tumačio lik saveznika Džejms Bonda, Karima Beja. Šon Koneriju je, inače, ovo bio drugi film kako glumi čuvenog Džejms Bonda.

– Pedro Armandaris odigrao je poslednju ulogu u filmu „Iz Rusije s ljubavlju“. On je za vreme snimanja već bio jako bolestan i kasnije su mnoge scene s njim izbačene. Prvi put se osmehnuo na snimanju kada sam mu rekla da sam ga gledala u filmu „La Perla“, još kao studentkinja u Jugoslaviji – ispričala je Nađa ranije za medije.Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/
Naredni serijal o Džejmsu Bondu sa Šonom Konerijem – “Goldfinger”, pojavio se već sledeće godine, a bio je nagrađen i Oskarom za zvučne efekte.

– Sećam se da je Šon bio divan glumac i kolega koji je uvek bio spreman da pomogne. Iz tog doba u sećanju mi je ostala i jedna anegdota. Vozač koji me je vozio na snimanja, zamolio me je da uzmem autogram od Šona. Pokucala sam na njegova vrata i zamolila za autogram. U šali je rekao da može, ali ako dobije poljubac. Odgovorila sam da ću pozvati šofera da ga poljubi – priča uz osmeh Nađa.

Ipak, put do uloge Bondove devojke bio je za Nađu dug i težak. Porodicu Poderegin Drugi svetski rat zatekao je u Kraljevu. Tada je izgubila oca.

– Nemci su te 1941. u Kraljevu streljali na hiljade civila. Među njima je bio i moj otac, naučnik i profesor Poljoprivredne škole. Nudili su mu spas, jer je bio ruski emigrant, ali on nije hteo da istupi i ostao je ispred puščanih cevi sa svojim sunarodnicima. Tada sam imala devet, a moja sestra Jelena četiri godine – ispričala je Nađa Poderegin.

Filmsku karijeru započinje u filmovima “Priča o fabrici”, “Čudotvorni mač” i “Frosina”, a 1954. diplomira ulogom Anke u predstavi “Ljubavnici” u BDP. Prvu veću ulogu dobija u filmu “Kuća na obali” iz 1953, u jednoj od prvih srpsko-nemačkih koprodukcija. Snimalo se u Dubrovniku, gde će upoznati i budućeg supruga, Poljaka Majkla Šrajbera, bivšeg padobranca.

Poderegina je potom snimila “Ešelon dr M” Živorada Mitrovića, potpisala ugovor sa nemačkim studijem, gde nastavlja da snima, ali je put sa budućim suprugom vodi u London.

Odlazak u Britaniju bilo je profesionalno samoubistvo jer nije znala ni reč engleskog.

– Savladala sam jezik, ali ću zbog naglaska dobijati uloge ili lepih dama ili špijunki. Na neki način, u ovoj zemlji uvek ću ostati stranac – zaključila je ona.

Nađa Poderegin danas ima skoro 90 godina, živi u Londonu.
VIDEO:

(srbijadanas.com)