web analytics
Članci

Haris Džinović POZITIVNO IZNENADIO kada je odgovorio na pitanje: “Da li ste Bošnjak ili Srbin?”

Haris Džinović je jedan od najpopularnijih pjevača na našem govornom području, ali uprkos popularnosti i slavi, ovaj vrsni pjevač vrlo rijetko pristaje na razgovore za medije jer je u prošlosti imao veoma loša iskustva s novinarima.

No jedan njegov intervju i dalje je veoma aktuelan iako je napravljen prije skoro dvadeset godina. U tom razgovoru s jednim beogradskim novinarom Džinović je između ostalog odgovarao i na škakljiva pitanja o nacionalnosti.

Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/”Izjašnjavao sam se kao Jugosloven i bio veoma ponosan na to. Jugoslavija se raspala na male državice i mnogi se danas izjašnjavaju onako kako im to diktira lokalitet, odnosno mijesto rođenja i življenja”, kazao je tada Džinović.

”Logično je da Beograđanin pripada Beogradu, Zagrepčanin Zagrebu, Sarajlija Sarajevu… Rođen sam u Sarajevu i valjda je sve jasno, a konačno, zar je važno čiji ko pasoš nosi i kome pripada. Pripadam ovoj planeti i sa nje nigde ne mogu otići, dodao je pjevač i tako stavio tačku na sve prošle i buduće tračeve o njemu i njegovim uvjerenjima.

Diplomatski i pametno. Naposlijetku, iza ljudi ostaje mnogo više od imena, prezimena i naroda kojem pripada. Bitno je biti čovjek. Samo primitivci među ljudima prave razlike na osnovu imena i prezimena. Haris, Bogu hvala, nije jedan od njih.