web analytics
Članci

DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI SMEŠNO: Hrvata proglasili ČETNIKOM zbog PIRATSKE zastave! (FOTO)

ZADAR – Švajcarski državljanin preživljavao je horor na ostrvu Vir gde se odmarao sa porodicom

Meštani su ga prijavili jer je na krov svoje kuće na ostrvu obesio “četničku” crnu zastavu sa lobanjom i ukrštenim kostima i proglasili ga “četnikom”.Podržite naš rad tako što ćete na instagramu kliknuti na link ispod i zapratiti nas, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/“Kakva četnička zastava, to je zastava Pirata sa Kariba. Moj sin koji je došao na iz Švajcarske obožava Džonija Depa i njegove karipske gusare iz ovog filma, pa sam je okačio kako bih ga obradovao njegovom omiljenom temom. Gusarsku zastavu sam kupio na štandu u Zadru u blizini crkve Svetog Donata – priča švajcarski državljanin, koji je proživljavao pravu dramu otkako je prijavljen da je na krov svoje kuće okačio “četničku” zastavu.


Dok on tvrdi da je reč o dečjoj gusarskoj zastavi, na Viru ga sada nazivaju četnikom, te se počeo bojati za svoj život i bezbednost porodice.
Situacija je sada vrlo ozbiljna, na Viru me nazivaju četnikom i bojim se za svoj život. Strah me je da će mi neko baciti bombu na kuću ili da će me neko ubiti na ulici. Ja sam švajcarski državljanin, ali sam isto tako hrvatski državljanin katoličke vere – kaže šokirani gospodin.

“Policajci su mi objasnili o čemu se radi i ja sam zastavu odmah skinuo. Nije mi palo na pamet da bi do ovoga moglo da dođe. Nije mi bila namera da bilo koga vređam na nacionalnoj, političkoj ili verskoj osnovi”, kaže on. Protiv njega policija je podnela prijavu zbog isticanja neprimerenog simbola.

(Slobodna Dalmacija, kurir.rs)