web analytics
Članci

Selim iz Bosne poručio: “Dobrovoljni sam davalac krvi, kada bih znao da moja krv ide samo jednom narodu…”

U Bosni i Hercegovini, ali i cijelom regionu, mnoge stvari se kanališu kroz nacionalnost. Posao, odnosi, prijateljstva… sve se to u manjoj ili većoj mjeri gleda kroz nacionalni ključ.

Foto: ilustracija

Selim je, kako kaže, redovan davalac krvi, što je izuzetan i human gest. On je u svom statusu naveo da ga ne bi veselila činjenica da se ta krv namjenjuje samo i isključivo za određenu nacionalnu pripadnost, jer kako je rekao, on svoj humani gest pokazuje za sve koji žive u Bosni i Hercegovini a ne samo za jednu stranu. Njegov status, sudeći iz priloženog, nije naišao na brdo lajkova, ali je svakako izazvao poštovanje kod svakog normalnog čovjeka koji bude u prilici ovo da vidi.

“Redovni sam dobrovoljni davalac krvi. Ljude nikad nisam djelio na ove ili one nego na ljude i na šupke. Kada bi znao da se moja krv namjenjuje samo na jednu naciju odnosno muslimanima jer sam i ja musliman pa kao da ide samo mojima a ne na ljude kojim je prijeko potrebna a bez obzira kako se zovu i da li se Bogu mole, vala nikad više ne bih dao krv. Fašizam u mojoj Bosni ne smije da pobijedi a narodi koji u njoj žive moraju biti jednako tretirani jer samo takvi možemo da preživimo ova kokuzna vremena. Iako nije popularno, reći ću na kraju smrt fašizmu!”

Ako želite, podijelite ovaj članak na fejsbuk, klikom ispod: