web analytics
Članci

Želite biti dio naše viber grupe FAMILIJA? Ovo je onda vaša šansa da steknete mnogo dobre prijatelje, širom regiona!

Dobro nam došao/la. Čim ovo čitaš, vjerovatno si izrazio/la želju da uđeš u grupu. Ako želiš biti dio naše grupe, molim te, pročitaj ovaj tekst koji slijedi.

U suštini, ne moraš pročitati ovaj tekst, ali znaj da ako prekršiš neko naše pravilo, da ćemo sankcionisati uklanjanjem iz grupe. Zato je bolje da pročitaš i budeš upućen/a u naša pravila ulaska i boravka.

Da li želite da sa nama dijelite iste, ljudske vrijednosti?

Da li te ljudske vrijednosti podrazumijevaju i to da Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Crnogorci i ostali treba da temelje dobre, pa, ako ćemo realno, najbolje moguće odnose i da se puno više razumiju?

Da li se slažeš s parolom “voli svoje, poštuj tuđe?”

Da li bi (u svakom trenutku) bio/la dio grupe sa uglavnom mladima, a ta grupa nije ni politička stranka, niti NVO i nikada navedeno neće biti?

Da li voliš nova upoznavanja, gdje ćeš upoznati ljude slične sebi, bez mržnje, predrasuda i loših namjera?

Da li bi bio/la član VIBER grupe, čija priča traje od 09. jula, 2018. godne do upravo ovog momenta, dok čitaš ovo? Još si tu? Još čitaš? Nisi prestao/la? Zanimljivo ti? I uz sve to, tvoj odgovor je DA? Nastavi čitati.

Ukoliko si došao/la do ovdje s čitanjem, vjerovatno te onda zanima da budeš dio naše viber grupe koja se zove FAMILIJA i koja okuplja sve ljude dobre volje, pretežno mlade.

E a vidi sad ovo. Da bi bio dio naše FAMILIJE, moraš ispuniti neke uslove a to su:

Prvo, da bi te prihvatili, tvoj ig profil treba biti javan (samo privremeno, dok provjeravamo, ako ti je privatan, samo staviš na par minuta javno), da pregledamo da nisi lažnjak ili nacionalšovinista. Drugo, ako tvoj profil nema dovoljno slika i sadržaja, postoji sumnja da je lažnjak, onda postoji rješenje i za to, ali to ti naknadno kažemo.

Moraš biti punoljetan/na.

Dalje, ako nam se pridružuješ, onda se podrazumijeva da ćeš biti i aktivan/na. Ta aktivnost podrazumijeva MINIMALNO JEDNOM SEDMIČNO javljanje ostalim u grupu, jer nije svrha da uđeš u grupu i da ćutiš i posmatraš. Zar ne? S tim da napominjemo i to da se s adminima sve lako dogovori ako treba neka pauza od grupe na više sedmica, dovoljno je da nam javite i sve to ljudski dogovorimo najlakše moguće. Ali to JEDNOM SEDMIČNO javljanje ne podrazumijeva da samo napišeš tipa “ćao, kako ste” ili pošalješ neku smiješnu sliku, mim i ne javiš se više. Ne, to nije javljanje. Ako misliš biti u grupi reda radi i javljati se reda radi, opet ćeš biti uklonjen/a iz grupe. Cilj je komunikacija, druženje, upoznavanje.

Ako vidiš da grupa nije za tebe, ne pronalaziš se s nama, nešto ti ne paše, bolje sam/a izađi. Admini uvijek stoje na raspolaganju da se svi lijepo osjećamo i strogo sankcionišemo vrijeđanja i slično.

E sad, reći ćeš možda “ne sviđaju mi se vaši uslovi ulaska”. Pa to nije iz loše namjere. To je samo u cilju da spriječimo potencijalne nacionalšoviniste i lažnjake. Time obezbjeđujemo i tebe i sebe, to je koliko toliko sigurnost da neće ući neka budala koja će remetiti atmosferu.

Ako čak neko i prođe provjere a dokaže se kao neka budala, nacionalšovinist i slično, ima i za to rješenje. TRAJNO IZBACIVANJE iz grupe.

Grupa je evo više od tri godine aktivna, spajamo prijateljstva, šalimo se, družimo, ali za sve to su zaslužne i provjere, jer ne može baš svako biti dio naše FAMILIJE.

Naša grupa je grupa dogovora i prijateljstva. Sve je se lako dogovoriti, samo ako želite da poštujete kodekse.

Nema javljanja privatno nekome, bez prethodno da upitate, javno, u grupi, da li možete toj i toj osobi da se javite. Nema neprijatnih poruka i nema nabacivanja aktuelnim članovima grupe, u suprotnom, izbacujemo iz grupe. Kada prođe izvjesno vrijeme, kada se upoznamo, priča onda ide u nekom drugom smijeru.

Evo nas na samom kraju. Onda, ako nisi čitao/la samo iz znatiželje, nego i želiš biti član naše grupe, ako ispunjavaš gorenavedene uslove ulaska, javi nam se u DM na našem instagramu www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg i pošalji broj telefona. Kada uđeš, predstavi nam se ukratko, odakle si, koje si godište i opciono, ako želiš još nešto dodati po svojoj želji. I naravno, (ako želiš) ugasi obavijesti od poruka, jer često pišemo i bolje da ugasiš obavještenja kako te ne bi ometala u tvojim svakodnevnim obavezama kada ne pišeš s nama.

Za sva dodatna pitanja, admini stoje na raspolaganju i budite slobodni pitati.

Vidimo se! 🙂