web analytics
Članci

Zašto je ovaj naš glumac bio tako poznat a skoro niko mu nije znao ime? Evo ko je on bio i gde je sve glumio… (FOTO, VIDEO)

Predrag „Preža“ Milinković (Beograd, 20. avgust 1933 — Beograd, 4. april 1998) je bio jugoslovenski – srpski glumac i najpoznatiji epizodista u domaćim filmovima.

Rodio se i živeo na Dorćolu u Beogradu. Igrao je u preko dve stotine filmova ali njegove uloge su uvek bile sporedne. I pored toga bio je vrhunski profesionalac, istovremeno zaljubljen u film, i spreman da podnese sve žrtve da bi dao svoj doprinos. Igrao je, takođe, u mnogo koprodukcionih filmova. Jedna od njegovih uloga je ipak bila posebno zapamćena. Igrao je batlera Dezmonda pomoćnika Ripa Kirbija u serijalu televizije Beograd.

Zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Nadmici su mu bili „Dezmond“ i „El kabalero“ jer je jedno vreme bio i vrstan igrač flamenka i drugih okretnih latino-američkih igara.

Govorio je engleski, španski, italijanski, portugalski. Tokom svoje karijere igrao je i sa Đinom Lolobriđidom, Orsonom Velsom, Alenom Delonom, Entoni Kvinom.

Spisak svih filmova klik OVDJE.

VIDEO: