web analytics
Članci

ZABORAVLJAMO! Steva Popov, heroj koji je iz ratnog Sarajeva spasio brojne Hrvate, Srbe, Bošnjake! (FOTO)

Stevan Popov pilot iz Novog Sada okončao je svoj život pucnjem iz pištolja. Imao je troje djece – Stevu, Ivu i Vesnu. Steva Popov 23 godine bio je pilot JAT-a, a jedno vrijeme nosio je i titulu rezervnog oficira JNA.Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/Najplemenitiji podvig učinio je sa posadom boinga 707, 17. aprila 1992. kada je načinio prvi let na liniji Beograd – Sarajevo, koje je gorjelo pred oružanim dejstvima, i kada je uspio tokom mjesec dana svakodnevnih letova da izvuče iz sarajevskog pakla oko 40.000 unesrećenih ljudi svih nacionalnosti.  

Ponovo se o njemu govorilo juna iste godine kada je iz Stokholma vratio fudbalsku selekciju Jugoslavije sa Evropskog prvenstva na kojem im je bilo zabranjeno da igraju. Avionu nije davana dozvola za polijetanje, niti za snabdjevanje gorivom.

Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti Steve Popova “plavi” su, nakon svih peripetija, bezbjedno stigli u Beograd. Popov je bio otac dugogodišnjeg kapitena rukometaša Vojvodine Steve Popova.  

Izvor: http://www.balkanplus.net