web analytics
Članci

ZA SVAKO POŠTOVANJE! Evo kako je šef, Hrvat, darovao radnici, pokrivenoj muslimanki, darove uoči Božića ali na POSEBAN NAČIN! (FOTO)

Koliko bi Balkan bio ljepše mjesto kada bi svi poštovali tuđe običaje, vjere, nacije a opet, na kraju, bili to što jesu.

Dok dosta medija forsira neku nacionalističku priču, ovdje imamo jedan skroz drugačiji primjer, koji odudara od standardnog, balkanskog narativa.

Šef iz Hrvatske ispoštovao je radnicu, muslimanku, na jedan svojstven način. Evo o čemu se radi. Amininu priču prenosimo u cjelosti:

“I tako, mene moj šef, koji je Hrvat, darova na poseban način.
Živim i radim u Hrvatskoj. Tamo sam se s obitelji doselila još u toku rata kao izbjeglica iz Bosne.
Doista smo mnogo propatili u tom nesretnom periodu ali čovjek se navikne i izdevera sve nedaće uz Allahovu pomoć.
Muslimanka sam, pokrivena. Radim u jednoj prehrambenoj tvornici u Hrvatskoj (da ne reklamiram kod Vas).
Bližio se Božić a od radnica sam samo ja muslimanka. Naravno, ide se na odmor ali pošto nam je šef veliki gospodin i džentlmen, odlučio je da nam pokloni nešto povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana.
Nešto prije Božića, priđe on meni da mi nešto kaže. Rekao mi je da sutradan dođem u jednu halu u kojoj treba nešto da popriča s nama, radnicima. Naravno, došla sam. Održao nam je jedan kratak govor, zahvalio se za još jednu uspješnu godinu i odlučio da nam podijeli neke darove.
Kada je došao red na mene, rekao mi je sljedeće:
“Obzirom na to da si muslimanka, nosiš hidžab, tebi sam također kupio poklon ali na malo drugačiji način. Tebi je poklon bez natpisa “MERRY CHRISTMAS” na istom i općenito bez Novogodišnjih i Božićnih motiva i naravno, tebi neću čestitati praznike. Ništa manje u odnosu na ostale nisi zaslužna za sve ovo što smo ostvarili a ne želim da napravim diskriminaciju prema tebi i tebi je ovaj dar od srca, kao i ostalim radnicima, samo na malo drugačiji način.”
Poklon mi je uručila njegova supruga koja mi je pružila ruku, zagrlila me i darovala poklon u njegovo ime.
Nisam se mogla suzdržati, morala sam zaplakati!
Kad je netko čovjek, on će uvijek naći način da to i opravda. Ne bih Vas više zadržavala i hvala Vam na izdvojenom vremenu što ste pročitali.”

Amina