web analytics
Članci

„Vampiri“ su bili POPULARNI devedestih godina: Kako frontmen grupe izgleda danas (FOTO / VIDEO)

“Sve što želim to su sni”, “Volim je ja”, “Pokloniću joj nebo”, “Be be”, samo su neki od hitova du-vap benda “Vampiri” koji su bili veoma popualrni devedesetih godina.

Donijeli su karakaterističan muzički pravac i stil kojeg se frontmen grupe Aleksandar Eraković Era i danas pridržava.

Grupa se pojavila 1990, bila je aktivna do 1997, a onda se 2012. desilo njeno novo okupljanje. Aleksandar Era sve vrijeme pjevač benda, prenosi Žena Blic.

Kao jedini du-vap muzički sastav u to vrijeme u Jugoslaviji, bili su veoma zapaženi na reginonalnoj muzičkoj sceni.

Objavili su pet albuma, a svojom muzikom su upotpunili i domaći film “Mi nismo anđeli”. Domaćoj publici je devedesetih očigledno prijao sentiš, a momci iz grupe, na čelu sa Erom, brzo su postali miljenici devojaka.

Podržite naš rad tako što ćete nas zapratiti na INSTAGRAMU klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Iako su punili sale, bend se ipak raspao.

– Nas je bilo desetorica u bendu, a to je bilo vrijeme inflacije. Desilo nam se da recimo sviramo za boks cigara – rekao je Aleksandar Erić pre par meseci na TV prva i tako jednostavno objasnio zašto se bend raspao.

Pjevač i danas njeguje retro originalni stil, muzika je i dalje njegova velika strast. Tako je osnovao bend “Bestbeat” u kome su svirali Bitlse, svuda po bivšoj Jugoslaviji i Evropi. Ali publika je tražila i “Vampire”.

VIDEO: