web analytics
Članci

UPOZNAJTE TANJU IZ BEOGRADA Ona se bavi ni manje ni više nego – zavarivanjem! Donosimo vam ovu neobičnu priču…

Mnoge djevojke se danas bave make up-om, snimaju za YouTube neke ženske tutorijale, neke su frizerke ili pak studiraju pa rade u svojoj struci, dok Tanja ima potpuno neobično zanimanje.

Ona je po zanimanju vjerovali ili ne varilac. Uspješno se nosi s poslom i kako ističe, veoma voli svoj posao i uživa u njemu.

Kako je to sve počelo, Tanja navodi:

“Bila sam kod drugara u posjeti koji se inače bavi TIG varenjem, te sam malo gledala kako on to radi i kako to sve izgleda. To mi je na prvi pogled izazvalo interesovanje, te sam ga zamolila da mi pokaže kako se to radi. To mi je sve dalo ideju da i ja odlučim da se bavim s tim, te sam odlučila da nakon toga upišem kurs TIG varenja i uspješno završila. 
Roditelji su mi bili pomalo začuđeni i iznenađeni jer je to tipični muški posao ali su me podržali i ohrabrili da idem u tom smijeru. Najviše varim cijevi a mjesto mog rada je Beograd. Poručila bih svima da se oprobaju”, zaključuje i poručuje na kraju Tanja.

Tanji želimo puno sreće i puno uspješnog rada. Možemo reći na kraju da je Tanja ipak razbila jednu od predrasuda koje vladaju Balkanom.

Žena varilac? Zašto da ne.