web analytics
Članci

TONEMO KAO DRUŠTVO Danas je TREND da u emisijama i naslovima psujemo, govorimo vulgarne riječi, pokazujemo srednjake… Šta je sljedeće?

Da li ste primijetili da kad gledate neku emisiju, pa od gostiju pa ponekad i voditelja čujete izraze tipa “boli me k**ac, pi**o, j**i se…”

Na naslovima raznih tabloida koji se prodaju na kioscima takođe identičan slučaj.

Ako vratite film unazad, recimo u SFRJ pa nešto malo i nakon SFRJ, da li ste mogli tako na TV-u da čujete psovke, vulgarne izraze i prostačko ponašanje?

Da li se prije golotinja mogla tako olako promovisati i stavljati na naslovnice i u prve planove? Osim naravno ako je neki seks časopis, ali takvih časopisa ni blizu nije bilo u izobilju kao danas.

Neko će reći “pa to je sloboda izražavanja, šta tu ima loše?”

Pa, nije loše imati slobodu izražavanja, ali je loše da se ta sloboda izražavanja sprovodi na prostački i primitivni način koji pored odraslih gledaju i prihvataju i djeca.

Šta očekivati u budućnosti? Moje skromno mišljenje je da će ubuduće biti IN da tako priđete nekome na ulici iz čista mira, opsujete mu mater, ponizite ga, pljunete, skršite mu sve po spisku i nikom ništa, ne može vas tužiti jer… to je “SLOBODA IZRAŽAVANJA!”

Da li možda težite ka takvoj slobodi govora?

Zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/