web analytics
Članci

SNIMAK! Evo kako se najveći fudbaler svih vremena oprostio od Brazila utakmicom protiv SFR Jugoslavije pred 140.000 navijača! (VIDEO)

Peleov oproštajni meč od reprezentacije Brazila odigrao se 18. jula 1971. godine, protiv Jugoslavije, na čuvenoj Marakani u Rio de Žaneiru pred 140.000 navijača. Jugoslavija je tada bila poznata kao “evropski Brazilci”.

U tom meču za Jugoslaviju su nastupili: Radomir Vukčević, Mladen Ramljak (zamijenjen u 46. minuti sa Zoranom Antonijevićem), Dragoslav Stepanović, Miroslav Pavlović, Blagoje Paunović, Dragan Holcer, Ilija Petković (zamijenjen u 46. minuti sa Nenadom Bjekovićem), Brane Oblak, Zoran Filipović (zamijenjen u 46. minuti sa Juretom Jerkovićem), Jovan Aćimović i Dragan Džajić.

Džajić je doveo Jugoslaviju u vođstvo u 35. minuti, ali domaćin je preokrenuo rezultat na 2:1 golovima Rivelinja i Žersona. Konačni rezultat 2:2 postavio je Jurica Jerković u 70. minuti.

Cijeli Brazil je tugovao tog 18. jula, posebno kada je Pele deset minuta prije kraja susreta podigao obje ruke i otrčao počasni krug oko terena uz gromoglasni aplauz i ovacije s tribina.

VIDEO: