web analytics
Članci

Slavlje u Srbiji uz pjesmu “Bosnom behar probeharao”. Snimak koji je oduševio regiju a tek povod slavlja je fascinantan!

“Bosnom behar probeharao mene život razočarao svuda behar na nju miriše a ja uzdišem” riječi su čuvene Merlinove pjesme iz 1989. godine, koja se i danas s velikim žarom sluša i pjeva.

Razumljivo, ova pjesma najviše dirne dobre Bosance, ali pjesma je i tekako rado čuvena i u regiji a u ovom slučaju i u Srbiji, na Zlatiboru.

Snimak je zabilježen na Zlatiboru, u jednom hotelu “Central In” u kome su se okupil ni manje ni više nego mladi iz regije. Došli su mladi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naravno, domaćini iz Srbije.

Skup je bio organizovan na inicijativu naše viber grupe, u kojoj okupljamo mlade ljude širom regije, koji nemaju predrasude i mržnju prema drugim narodima, prvenstveno prema narodima bivše Jugoslavije.

Naša viber grupa traje skoro pet godina a kroz tih pet godina organizovano je osam druženja i naravno, nastavljamo u narednom periodu s novim lokacijama o kojim će javnost naknadno biti obaviještena.

VIDEO pogledajte klikom OVDJE.

A evo kako nam je bilo dok smo boravili na Zlatiboru: