web analytics
Članci

Slađa iz Kragujevca: “Sarajevo je divno! Ljudi su me dočekali raširenih ruku. Za šta sam god tražila pomoć, izašli su mi u susret”. (FOTO)

Slađa iz Kragujevca, poznata po svom šarmu i dobroćudnom duhu, srdačno je dočekana u Sarajevu, gdje je došla da posjeti prijatelje i bolje upozna grad.

Slađa je oduševljena ljubaznošću i gostoprimstvom Sarajlija, koji su je dočekali sa otvorenim rukama. “Osećam se kao kod kuće”, rekla je Slađa. “Sarajevo je prekrasan grad, sa divnim ljudima i bogatom kulturnom scenom. Već se radujem ponovnom dolasku.” Slađa će tokom svog boravka u Sarajevu posetiti neke od najpoznatijih turističkih atrakcija, uključujući Baščaršiju, Vijećnicu, kao i mnoge druge znamenitosti kojim obiluje ovaj grad. Uz sve to, kao predah od obilaska, svoje putovanje u Sarajevu će začiniti ukusnom hranom, prvenstveno ćevapima, te izvanrednom kafom.

“Sarajevo je uvek inspiracija. Sarajevo je stanje duha, ne znam kako bih rečima opisala sve to i uopšteno moj doživljaj u ovom gradu“, napisala je Slađa i nastavila:

“Užasavam se od pojedinih naslova i komentara u kojima se naročito ističe nacionalnost i gde se čini da je to jedino bitno. Ja sam trenutno u Sarajevu i nikada se nisam osećala bolje i sigurnije nego ovde. Recimo, sinoć smo tražili pomoć oko pronalaženja taksija, susreli smo ženu koju smo pitali samo za informaciju, a ona je onda pozvala vozilo i ostala sa nama da sačeka. Danas smo na Trebeviću upoznali dve divne devojke iz Splita, popili kafu i družili se… U svakoj radnji, prevozu, kafiću, restoranu, gde god da smo rekli odakle smo, niko nas nije ni pogledao krivo, naprotiv, još su srdačniji bili. Nacionalnost ne određuje da li je neko dobar ili loš čovek, kukolja u svakom žitu ima (samo mnogo manje od žita).”

Slađa Jevremović