web analytics
Članci

PRIČA OD KOJE SMO SE NAJEŽILI: Nadrealisti su predvideli KRVOPROLIĆE u Jugoslaviji! Ovaj skeč nikada nisu prikazali! (VIDEO)

KRAJEM 1980IH I POČETKOM 1990IH, MNOGI SKEČEVI SU SE BAVILI TADAŠNJOM POLITIČKOM SITUACIJOM KOJA JE BILA UVOD U JUGOSLOVENSKE RATOVE

Emisija se najviše sastojala od političke satire, kao i humora povezanog sa mentalitetom naroda na prostorima bivše Jugoslavije obliku skečeva i postala je poznata u bivšoj Jugoslaviji

Nele Karajlić, otkrio je da nije bilo mnogo cenzure kada su snimali Nadrealiste i da su oni sami bili autocenzura.

Jedan skeč nikada nisu pustili.

– Zena (Zenit Đodić) doneo je fantastičan skeč “Igre bez granica”, tada je to bilo popularno, i kao upadaš u tuđe selo, pališ… Mi smo to hteli da napravimo kao neku igru, ali onda smo se naježili na tu priču i rekli da nije pametno – ispričao je Nele i dodao da im nijedan skeč nije bio zabranjen, zahvaljujući pre svega njihovoj dovitljivošću.Podržite naš rad tako što ćete na instagramu kliknuti na link ispod i zapratiti nas, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/– Ali nije bio nijedan koji nije bio zabranjen, uvek smo nalazili način da izbegnemo tu neku cenzuru, ne cenzuru pravu, nego te urednike, nego malo šega, pa provučemo našu ideju. U suštini ta cenzura oštri um. Nisam ja za cenzuru, nego da nam.

VIDEO:

(espreso.rs)