web analytics
Članci

Poznato lice jugoslovenskog filma! Glumio u “Otpisanim”, pa nestao. Gde, zašto? Kako je izgledao decenijama nakon odlaska? (FOTO)

Jedna od najintrigantnijih figura u svetu jugoslovenskih serija i filmova svakako je bio Vladan Holec. Bio je glumac čiji su epizodni ili sporedni nastupi uvek privlačili pažnju publike.

espreso.co.rs

Najviše ga se sećamo po ulozi Mila u kultnoj seriji “Otpisani”. Vladan Holec rođen je u Kraljevu 23. januara 1947. godine.

Njegova glumačka karijera trajala je od ranih sedamdesetih do kraja iste decenije, jedva deset godina.

Prvu ulogu je ostvario 1971. godine, kao drug Radoja u seriji “Čedomir Ilić”, nakon čega je igrao u italijanskom filmu poput “Mrtvi su živi” i našem, “Valter brani Sarajevo”.

Najpoznatiji je po ulozi Mile u seriji “Otpisani”, gde je brzo osvojio srca publike, posebno ženskog dela. Mnogi smatraju da je to doprinelo njegovom uspehu.

Brzo je stekao popularnost, ali je njegova karijera bila iznenađujuće kratka. Poslednju ulogu imao je u filmu “Sudbine” 1978. godine, ostvarenju čiji je režiser bio Predrag Golubović.

Prema komentarima na stranici “Gromade filmske”, Vladan je do 1974. bio poznat kao Vladan Milašinović, a kasnije je preuzeo prezime majke Jolande, Holec.

Imao je sestru koja takođe više nije živa.

Decenije su prošle pre nego što smo ponovo čuli nešto o njemu. To se dogodilo 4. novembra 2004. godine, kada je preminuo u Los Anđelesu, a do danas ostaje misterija zašto je otputovao u Ameriku i šta je tamo radio.