web analytics
Članci

“POGLE, DOŠLA BRAĆA, VREDI ŠTO SAM ZVAO”: Služili JNA još 1989. u Mariboru a kad ih je drug iz Srbije pozvao u pomoć, odmah došli! (VIDEO)

Boravak u vojsci često se pamti kroz neka od najdubljih prijateljstava. Kao što je i pokojni Đorđe Balašević pevao, u JNA se često sretao “drug do groba”, što se pokazalo tačnim u mnogim slučajevima.

U vojsci se tada nije gledalo na poreklo ili status, već su se formirala prijateljstva koja su trajala do kraja života. Ova veza ostaje snažna i danas, uprkos teškim vremenima koja su zadesila bivše republike SFRJ početkom devedesetih.

O tome svedoči nedavni susret starih drugova iz JNA koji su zajedno služili vojsku u Mariboru tokom tih godina. Na Fejsbuk grupi “Pronađi drugove iz bivše JNA” objavili su snimak i fotografije svojih susreta i druženja.

“Sastali smo se ponovo kako bismo pomogli našem drugu i bratu Jevriću. Vp. 4095 Maribor, decembar 1989/1990, jun 1990/1991”, napisali su uz ove slike.

Tako su i dva “luda Slovenca”, kako sami sebe zovu, ostali prijatelji zauvek a našli su se na odsluženju vojnog roka 1986. u Somboru u Srbiji. Uskoro treba da se vide i treći put….

VIDEO: