web analytics
Članci

Ovako danas izgledaju kuće u kojima su snimani Maratonci, Balkanski špijun i Mi nismo anđeli! (FOTO / VIDEO)

Evo šta smo zatekli na mestima gde su svojevremeno snimani kultni filmovi jugoslovenske kinematografije.

Ekipa Telegrafa obišla je lokacije na kojima su snimana kultna ostvarenja domaće kinematografije – “Balkanski špijun”, “Maratonci trče počasni krug” i “Mi nismo anđeli”. Ono što smo zatekli iznenadilo nas je, na ovaj ili onaj način…

Apsurdno ili ne, tek ljubavno gnezdo Nikole (Nikola Kojo) iz ostvarenja Srđana Dragojevića “Mi nismo anđeli” kod Mostarske petlje, u koje su privođene sve moguće cice ovog sveta, izraslo je u jedan od najelitnijih hotela “Radison blu”…

Ostatak priče vam predlažemo da pročitate u redovima koji slede, i “začinite” video snimkom koji smo napravili “na licu mesta”.
“Balkanski špijun”

Kuća Ilije Čvorovića (Danilo-Bata Stojković), junaka kultnog Šijanovog filma “Balkanski špijun” više ne postoji.

Na njenom mestu je, u Ulici Serdar Jole koja vodi od stadiona “Crvene zvezde” ka Dedinju, nikla velelepna vila.


“Mi nismo anđeli”

Kuća zavodnika Nikole (Nikola Kojo) iz ostvarenja Srđana Dragojevića “Mi nismo anđeli” je danas velelepni hotel “Radison blu” nikao na mestu Starog mlina, pored Mostarske petlje.

Inače, čuvena scena u kojoj baba sera (Eva Ras) viče za Nikolom Kojom “javi se pa da idemo negde u zezanje” snimljena je u dvorištu u Admirala Geprata (prim. aut. prva zgrada kada se prođe ugao sa Dobrinjskom).
“Maratonci trče počasni krug”

Možda najpoznatija među “filmskim kućama”, svakako je ona u kojoj su živeli slavni “Maratonci” – porodica Topalović. Njihova kuća na Kosančićevom vencu danas propada. Fasada je oronula, a zdanje koje je nekada bilo galerija i danas je to, međutim postoji ozbiljna opasnost od toga da kuća bude srušena, jer godinama u nju nije ulagano.VIDEO:

IZVOR: (Telegraf.rs)