web analytics
Članci

OSETIO SE KRAJ! Antiratna poruka svim Jugoslovenima 1990. od jugoslovenskih umjetnika. (VIDEO)

Mlađe generacije verovatno nisu videle ili se ne sećaju ovog programa, ali sigurno njihovi roditelji pamte kako su nekad izgledale emisije predviđene za Novogodišnju noć. Tako je novogodišnji program iz 1990. godine okupio glumačke legende poput Svetlane Bojković, Dragana Bjelogrlića, Josifa Tatića, Petra Božovića…

Dok se danas uglavnom snimaju emisije zabavno-muzičkog karaktera u kojima učestvuju brojni pevači, pre više od dvadeset godina u novogodišnjim programima glavni akteri bili su velikani naše glumačke scene.

Zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Mlađe generacije verovatno nisu videle ili se ne sećaju ovog programa, ali sigurno njihovi roditelji pamte kako su nekad izgledale emisije predviđene za Novogodišnju noć.

Jedna takva emisija jeste novogodišnji program televizije Beograd iz 1990. godine u kojem su glavni akteri glumci iz serije Bolji život, kao i druga velika glumačka imena.

Snimak počinje sa Svetlanom Cecom Bojković i Markom Nikolić koji igraju bračani par Popadić koji se sprema za Novogodišnji doček, dok Dragan Bjelogrlić, Lidija Vukićević i Boris Komnenić igraju njihovu decu.

Porodica Popadić se sprema da gledaocima čestita Novu godinu i poželi im sve najbolje, međutim umesto papira sa zdravicom, Marko Nikolić dobija dokument o utvrđivanju očinstva, opomenu za isključenje telefona, predizborni letak…

Ipak, umesto Nikolića, Svetlana Bojković čestita gledaocima Novu godinu u improvizovanom ali efektnom govoru nakon koga se program nastavlja sa Oliverom Marković.

Nakon Olivere, gledaocima se obraća i Milovan Ilić Minimaks, koji uz duhovite komentare želi pojedinim poznatima nove uspehe u 1991. godini.

U ovom programu svoje čestitke i najlepše želje uputili su Josif Tatić, Lepa Brena, Petar Božović, Jelica Sretenović, Branko Kockica, Predrag Ejdus, Vesna Trivalić, Seka Sablić…

Poznati umetnici su poručili gledaocima da rade naporno u narednoj godini, ali da ne zaboravljaju da uživaju i budu srećni.

U novogodišnjem programu iz 1990. godine se navodi da će naredna godina biti bolja od prethodne. Da li se i vama čini da nam slične poruke i danas govore?

Pogledajte video: