web analytics
Članci

OD VAS SE KRIJE ISTINA! Jeste li znali da su (sa svih strana) neki naši vojnici tijekom 90ih bili drogirani tabletom kako bi takvi mogli činiti zvjerstva? Evo na koju se drogu sumnja…

Manje – više je poznata činjenica da su vojnici sa svih zaraćenih strana 90ih bili milom ili silom drogirani. Smatra se da ko nije htio uzeti milom, krišom se u hranu stavljala droga kako bi takvi nadrogirani lako i opušteno mogli da čine najgora zvjerstva, klanja, silovanja i razne oblike mučenja.

Neki od vas koji čitaju ovaj članak će točno znati o čemu se radi i kakve su droge bile u pitanju, međutim, ono u što sumnjamo jest droga zvala “Captagon”.


Djejstvo droge je takvo da konzumentu oči postanu osvetnički krvave, postaje opušten, sve mu je ravno do dna, osjeća slobodu, ne osjeća nikakav bol i spreman je drugog čovjeka bez najmanjih problema da ubije, a nerijetko da odsijeca glave, siluje i čini najgora ratna zvjerstva. Više o navedenoj drogi u nastavku…Podržite naš rad tako što ćete nas zapratiti na INSTAGRAMU klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Captagon je psihostimulans koji je kombinacija amfetamina i teofilina. To je samo jedno od zaštićenih imena skupine lijekova poznate kao fenetilin. Lijek je došao u uporabu 1961. godine, te je korišten oko 25 godina kao blaža alternativa amfetaminima. Koristio se za liječenje djece s ADHD-om i, manje često kod odraslih, za liječenje narkolepsije i depresije.

Za razliku od amfetamina, Captagon ne povećava krvni tlak, što znači da se može koristiti i kod osoba sa srčanim tegobama. Međutim, vrlo je adiktivan, zbog čega je postao ilegalan u većini zemalja od 1986. godine.

Captagon drži konzumente budnima na dulje vrijeme, oni se osjećaju energično i sretno – zbog čega je nazvan “kemijska hrabrost”. Ova droga proizvodi neku vrstu euforije – postanete pričljivi, ne spavate, ne jedete, puni ste energije. U Europi je Captagon za sada vrlo teško dostupan, no to je vrlo popularna rekreacijska droga na Bliskom Istoku. Ulična vrijednost jedne tablete u zemljama poput Jordana, Libanona, Turske i Sirije je od 30 do 120 kuna, što je poprilično jeftino.

Ovisnost o Captagonu je rasprostranjena u redovima ISIL-a u Siriji. Bombaši samoubojice tvrde da ih se dobro nadrogira prije nego ih se pošalje u misiju, zbog čega su im oči krvave i izgledaju konfuzno. Ova droga teroriste pretvara u “nemilosrdne strojeve za ubijanje”, oni postanu zarobljeni u ovisnost, što dodatno povećava njihovu privrženost džihadističkim šefovima.

Da sumiramo, ne zna se tačno koja je droga korištena tijekom devedesetih, nemamo pouzdane informacije ali ono na šta sumnjamo je “Captagon” ili neka druga droga koja ima identičan učinak kao navedena.

Mnogi koji su ratovali vrlo dobro znaju da je drogiranje vojnika u ratu devedesetih itekako bilo “aktuelno”.(A.K)

(braniteljski-portal.com)