web analytics
Članci

Maša i Veljko iz Srbije: “Prvi put smo došli u Dubrovnik. Bili smo i u Mostaru, Kotoru… Ljudi, neverovatno je kako smo dočekani!!!”

Veljko je podelio svoju priču sa nama, vezano za iskustvo na putovanju, u regionu.

Veljko je sa devojkom Mašom prvi put posetio Hrvatsku, Dubrovnik, ali i Crnu Goru (Kotor, Perast, Meljine, Herceg Novi) i Bosnu i Hercegovinu (Višegrad, Mostar).

Ovo je njihovo iskustvo…

“Bio je to naš prvi put u Hrvatskoj, u Dubrovniku. Moja Maša i ja smo odlučili da nakon letovanja u Grčkoj iskoristimo preostalih 8 dana godišnjeg odmora u regionu. Prvi dan smo bili u prelepom Višegradu. Nakon toga smo se uputili u Herceg Novi gde smo proveli tri dana. Odatle smo obišli i Kotor, Perast, Meljine itd. Nakon toga smo se uputili do Dubrovnika koji nas je oduševio. Mnogo je lepši uživo nego na fotografijama. Obišli smo Stari grad i par plaža. Poslednja tri dana odmora provodimo u Mostaru, takođe nestvarnom gradu. Moram priznati da gde god smo prešli granicu nismo imali osećaj da smo u inostranstvu, osim što smo trošili različite valute (evre, dinare, kune i marke). Zanimljivo je što su nam se svi gde god smo bili obraćali sa: “naši”. Ne bih da zvučim ovako ili onako, ali ljudi koji se sporazumevaju sa neverovatnom lakoćom, nebitno kako se jezik zvao, imaju veoma sličan mentalitet i smisao za humor (mislim da Bosanci i Crnogorci prednjače na tom polju), ne znam kako bi se drugačije nazivali nego “našima”.

Puni smo pozitivnih utisaka i osećanja i iskreno nam je žao što se sutra vraćamo za Srbiju.
P. S . U Dubrovniku, verujte mi kada vam kažem da se nijednog trenutka nismo osetili nepoželjnim. Štaviše, tople dobrodošlice su bile gde god smo otišli.”