web analytics
Članci

LJUBAV U JNA! Djevojka je došla da radi u kafiću, u Prokuplju, da bude blizu svog momka, vojnika JNA, koji je tamo služio!

Djevojka je iz civilstva došla u mjesto služenja svog momka. Takav slučaj vidio sam prilikom dolaska u prekomandu iz Ljubljane u Prokuplje.

Foto: ilustracija

Vojnik je bio iz cazinske krajine i bio je inžinjerija, starija klasa od mene, tako da ga nisam upoznao (skinuo se u junu ’87.). Djevojka mu je došla na zakletvu i tu ostala cijelo vrijeme dok je on bio tu. Ona se u Prokuplju zaposlila kao konobarica u nekom kafiću u centru grada. Prve prilike kako sam čuo za to da neka djevojka iz mog kraja udaljena nekih 800 km od kuće radi tu, otišao sam u taj kafić da vidim ko je to i kako izgleda. Taj je lokal bio pun vojske, tako da nisi mogao doći ni blizu šanka, tako da sam bio sa društvom za nekim stojećim stolom blizu izlaza. Radile su neke četiri, vrlo atraktivne djevojke u minicama i jedna od njih je i donijela nam piće. Bilo je tu i ženskih koje su se družile sa vojnicima tj. pile piće sa njima za stolom. Nakon par turi pića za našim stojećim stolom, pojavila se jedna od tih ženskih i popila piće od nas. Ta ženska je meni jedne subote došla i u posjetu o kojoj sam pisao u nekoj drugoj temi (ljubav u JNA). Priča o vojniku i toj njegovoj djevojci je istinita, mada nemam podatke kako zovu on i ona koja, je bila tu 12 mjeseci.

Drug Šemsudin, potporučnik