web analytics
Članci

Komšije muslimani dali prilog i iskopali septičku jamu i doveli kanalizaciju za manastir Crna reka, kod Tutina! (FOTO)

Komšije muslimani dali novčani prilog, iskopali septičku jamu, te doveli kanalizaciju za pravoslavni manastir Crna reka, Srpske pravoslavne crkve, u opštini Tutin.


Vjerovatno vam je za nepovjerovati, ali ovaj manastir je imao veliki problem jer nisu imali kanalizaciju i sveštena lica su svo ovo vrijeme vodili tešku borbu s ovim problemom.
Tim problemima je došao kraj, zahvaljujući komšijama Bošnjacima i još nekim priložnicima, Srbima.

Ovo je službena objava manastira:

“Данас смо у манастиру организовали ручак поводом недавног завршетка радова на копању септичке јаме и канализације коју манастир до сада није имао. Позвали смо комшије које су помогле својим прилозима и радом да се ископа јама и да се положи 350 метара цеви.
Захваљујемо Емину Беровићу, Харису Бектовићу, Синану Херићу, Рафету Аличковићу, Рамизу, Едину и Дину Булићу на труду и помоћи. Овде их све видимо на слици са братијом манастира.
Нажалост, приложници без чије помоћи не би било могуће завршити радове – Мирослав Симовић, Зоран Ковачевић и Милан Смоловић живе у Чачку, те овом приликом нису могли бити са нама.
На крају, али као најважније дело, благодаримо Богу који нас је надахнуо и научио како да заједно радимо за добробит свих који овде живе”.