web analytics
Članci

KO TO KAŽE DA SE SRBI I BOŠNJACI MRZE? Upoznajte Dževada i Vujadina. Oni ne mrze. Oni postavljaju standarde pravog prijateljstva! (VIDEO)

Sjenica je jedna od teritorijalno najvećih opština u Srbiji na kojoj živi 74 odsto Bošnjaka i 20 odsto Srba.

To je višenacionalna sredina u kojoj živi više od 26.000 stanovnika. Ali kako oni kažu tu živi samo jedan narod, a to su Sjeničaci kako sebe vole da nazivaju.

Meštani kažu da je život na Pešterskoj visoravni ne samo moguć nego i neminovan.Podržite naš rad tako što ćete na instagramu kliknuti na link ispod i zapratiti nas, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/Prema popisu iz 2011. godine na ovom prostoru živi najviše Bošnjaka 19.500 i 5.200 Srba. 

Primer dobrih komšijskih odnosa su i dve porodice iz sela Vsjenica.

Selo Vsjenica je udaljeno od Sjenice 11 kilometara i ima 200 stanovnika, od čega je 25 Bošnjačkih i deset srpskih domaćinstava. Jedna pored druge, skoro u isto vrijeme sagrađene su dzamija i crkva dok su dobrovoljne priloge za izgradnju davali i Srbi i Bošnjaci

Vujadin Luković i Dževad Muratović iz Vrhsjenice su komšije i prijatelji iz detinjstva. Kažu da nema posla koji se obavi, a da jedan drugom ne priteknu u pomoć.

Uzajamno poverenje i poštovanje između porodica Muratović i Luković traje generacijama. Poštovanje, razumjevanje jedan za drugog i međusobna pomoć ističu kao vrijednosti koje su najviše doprinele tome da se generacije druže kada su ove dvije porodice u pitanju.VIDEO:

(sandzaklive.rs)