web analytics
Članci

HUMANA PRIČA! Husnija pomaže Nikoli i Miroslavu, dvojici braće koji su 40 god. slijepi. (VIDEO)


Husnija Volić iz Zenice brine se za dvojicu slijepih braća iz istog grada. Nikola i Miroslav su završili specijalne škole i već četrdeset godina žive u tami.

Miroslavova sposobnost vida iznosi tek dva posto, dok Nikola ima nešto više, ali i dalje ograničeno. S obzirom na ovu situaciju, lokalni svećenik je, uz podršku vjernika i građana, inicirao akciju kako bi se Nikolina situacija poboljšala. Planira se liječnički pregled i potrebne operacije koje će se provesti u priznatoj oftalmološkoj klinici u Beogradu.

Ukoliko Nikoli bude obnovljen vid, Miroslav sanja o ostvarenju svog najvećeg željenog koraka – braku. Ova promjena bi značila novi početak za njihov život. Posjeta braći Garić iz Zenice, kao i njihovom brižnom pomagaču Husniji, rezultirala je zapaženim trenucima koji su zabilježeni.

Svi koji žele novčano pomoći Nikolinu operaciju uplate mogu izvršiti na račun broj Sparkasse Bank d.d. BiH, Zmaja od Bosne br.7. 71000 Sarajevo SWIFT: GIBAATWG /euro/ SWIFT CODE:ABSBBA22 IBAN:BA39 1990 5100 7286 1305 Adresa: Nikola Garić 9 Maj br 46, 72000 Zenica.

Tekst, video: Srećko Stipović

VIDEO: