web analytics
Članci

HRVAT se poklonio BOŠNJAČKIM žrtvama u Ahmićima i poslao poruku mira: “Ispunio sam vlastiti etički mir.”

POZNATI POLITIČKI AKTIVIST IZ HRVATSKE PERO MRNAREVIĆ ODAO JE POČAST ŽRTVAMA ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI KOJE SU POČINILI PRIPADNICI HRVATSKIH POSTROJBI U AHMIĆIMA 16. APRILA/TRAVNJA 1993. GODINE.

“Ja sam naprosto želio ispuniti svoj vlastiti etički mir koji kaže da ne smijemo ostati nijemi na zločine koji su počinjeni u naše ime i naprosto se ograditi od takve zločinačke politike jer kad se ubijaju drugi, ubija se našu braću i sestre. Moja akcija je bila usmjerena na to da se ukaže na zločine iz samog društva i čije ime je i to napravljeno. Ono što u filozofiji zovu određenom katarzom. Bilo je bitno da se čuju drukčiji glasovi iz Hrvatske, glasovi građanske Hrvatske koja ima puno poštovanje naspram BiH i koja želi živjeti ne samo u miru, nego u ljubavi i poštovanju”, kazao je Mrnarević za N1.

Dodao je da je predsjednik države dužan da se “ispriča, a ne da izražava žaljenje”.

“Ako vi kao predsjednik dođete i izrazite žaljenje, a ne i ispriku u ime naše države. Imate obavezu isrpičati se svim žrtvama, a ne samo žaljenje. Ne možete kazati da radite u najboljem interesu BiH, a u međuvremenu zdušno raditi preko obavještajnih službi da se ta BiH dijeli”.

Preuzeto sa N1

(6yka.com)