web analytics
Članci

GEST ZA PAMĆENJE! Putnik (Srbin) putovao u Čapljinu, preko Mostara. Pogledajte reakciju otpravnika (Bošnjaka) u Mostaru.

Ilija Majić iz Sremskih Karlovaca je rođen u Mostaru 1940. godine. Detinjstvo je proveo u igri sa decom (nikada nije gledao ko je koje nacije i vere) a i sam je bio iz mešovitog braka i u porodici je imao i Srbe i Hrvate i Mađare.

Kada je bio u penziji odlučio je da iz Sremskih Karlovaca ode za Čapljinu u posetu porodici. Kako nije bilo direktnih linija Ilija je prvo otišao do Mostara. U Mostar je stigao dan pred Bajram u 7:30h. Tu je naišao na otpravnika Aliju koji mu je rekao da će bus za Čapljinu dugo da čeka. Kada je Alija video da Ilija nema gde da bude dok ne bude vreme za polazak on ga je uveo kod sebe, uključio mu televizor da gleda, skuvao mu kafu i ponudio mu je čak i da jede. Iako je Ilija ceo život se družio s Bošnjacima, ovaj gest Alije ga je prijatno iznenadio i samo potvrdio da svuda ima dobrih ljudi i da vera i nacija ne određuju da je neko loš čovek nego da u svakom žitu ima kukolja i da je on naučen da poštuje čoveka i veruje u Boga i s tim uverenjem i danas živi.. Još nam je kroz smeh dodao da kada mu se neka devojka svidela on nije pitao nju za veru i naciju nego za piće.
Nije teško biti čovek i to je Alija pokazao Iliji jednim, njemu možda malim delom, ali Iliji itekako bitnim.

Zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/