web analytics
Članci

GENIJE IZ BOSNE: On govori 56 jezika i ima savet kako svako može da ih nauči (VIDEO)

Muhamed Mešić pravi je fenomen. Ovaj Tuzlak govori čak 56 jezika, a već sa svojih 16 godina obavlja funkciju opštinskog odbornika.

Dobitnik je i prestižne nagrade “Brainswork Make a Difference Award” 2010. godine u Beču.

Na pitanje kako neko može govoriti 56 jezika, Muhamed odgovara kako je sve moguće.Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

– Važno je imati želju, a ja sam je imao. Silna ljudska volja je čudo – ona je najčešće glavni “krivac” za naše uspehe. Svet na drugim jezicima izgleda drugačije, dok sva ta različita razmišljanja na stranim jezicima imaju sposobnost da stvore sasvim drugačiju sliku nego samo na jednom jeziku.

Jezični genije kaže da samo treba naći način kako da savladate gradivo, “i ako ste dovoljno uporni, uspeh je neminovan”.


VIDEO:

Muhamedu je u proseku potrebno dve to tri sedmice za svladavanje elementarne komunikacije i osnova jezika.

– Što više jezika govorimo, lakše je učiti ostale, jer su jezici dosta povezani i dobar deo njih imaju sličnosti. Od 360 dana u godini ja više od 200 provodim u avionu. Uvek putujem na razna predavanja, seminare, obuke… Ali ne žalim. Shvatio sam da je potrebno biti žrtva ako želite uspeti i ja to, zaista, jesam. Zato svima savetujem da ne žale sebe ako hoće da žive svoj film i biti svoji.

Važno je imati cilj i raditi na ostvarenju istoga, a rezultat dođe sam po sebi – poručio je Mešić za Al Jazeeru.

Neke dodatne video priloge od Muhameda a vezano za njegovo znanje o jezicima možete pogledati klikom OVDE.(AlJazzera)