web analytics
Članci

Gdje je danas i šta radi patuljasti Kepa iz “Balkan ekspresa” koji je zezao Nijemce? (VIDEO)

Balkan ekspres je jugoslovenska filmska komedija snimljena godine u režiji Branka Baletića i premijerno prikazana početkom 1983. godine. Protagonisti su grupa sitnih kriminalaca koje je u Srbiji 1941. zateklo izbijanje Drugog svetskog rata i koji u tako nastalom haosu nastoje preživeti i zaraditi novac izdajući se za putujući muzički bend. Radnja prikazuje kako ih njihovi napori sticajem okolnosti dovedu u sukob sa nemačkim okupatorom.

Film, koji se svojim crnim humorom i korištenjem antiheroja za glavne likove značajno odmaknuo od prikaza rata karakterističnog za dotadašnje partizanske filmove, je postigao veliki uspeh kod publike, a lik Popaja, jednog od članova bande, je postao jedan od najpopularnijih u karijeri Dragana Nikolića. Kao i mnogi tadašnji jugoslovenski filmovi, proširen je u istoimenu televizijsku miniseriju prikazanu 1984. godine, a scenarist Gordan Mihić ga je također obradio i kao istoimenu strip seriju koja se objavljivala od 1986. do 1989. godine.

Godine 1989. je snimljen nastavak pod imenom Balkan ekspres 2, mada je u njemu glumačka postava bila značajno izmenjena.

Nedavno se pojavio snimak sa Baščaršije gdje čuveni Kepa prodaje narukvice.

“Vas is das Kepa?”

VIDEO:

Evo šta Kepa radi na Baščaršiji. Klik OVDJE.