web analytics
Članci

Damir Nikšić: “U Bosni moramo poštovati različitosti, Srbe, Hrvate, Bošnjake i svačije pravo da se izjašnjava kako hoće!” (VIDEO)

Koliko godina je potrebno da prođe da bi narodi u Bosni i Hercegovini došli do zaključka da mržnja i svakodnevno prepiranje nisu rješenje za budućnost?

Šta bi se desilo, ako bi nekim slučajem ljudi zaista shvatili poentu plasiranja mržnje? Vrlo vjerovatno bi stanje krenulo nabolje, no, da ne prejudiciramo. Više od 30 godina je prošlo kako narodi u Bosni i Hercegovini nemaju konkretan plan šta i kako dalje po pitanju zajedničkog djejstva. Konstantne podjele nameću konstantnu mržnju i netrpeljivost među svima a to se veoma odražava na ekonomski napredak države.

Povlačenje karte vitalnog nacionalnog interesa nije ništa novo, ali da li su narodi toliko ugroženi, pa da se stalno igra na tu kartu? Možda jednog dana dobijemo i konkretan odgovor ali sad zasad, stanje je skoro pa “status quo”.

Damir Nikšić je u nedavnom intervjuu istakao važnost prihvatanja različitosti svih naroda u Bosni i Hercegovini, te je naveo da niko nikome nema pravo nametanja i da svaki čovjek treba imati slobodnu volju da se izjasni kako želi i da vjeruje u šta želi. Vrijedi poslušati zlatna vrijedne riječi.

VIDEO:

Cijeli intervju: