web analytics
Članci

DA LI STE ZNALI? Ovo su prava imena poznatih ličnosti iz regiona…

Mnoge poznate ličnosti iz regiona, u prvom redu pjevači i pjevačice, su promijenili svoja “obična” imena u umjetnička, za koja su smatrali da će biti zvučnija i da će ih brže proslaviti.

O njihovim životima znamo skoro sve, mediji ih prate u stopu, a ni same zvijezde nekada se ne srame pokazati svoju intimu, sve dok ne dođe na red njihov pravi identitet, koji čuvaju samo za sebe.Podržite naš rad tako što ćete nas zapratiti na INSTAGRAMU klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/Ne znamo tačno kada je taj trend počeo kod nas, ali jedna od prvih koja je promijenila ime bila je Zilha Barjaktarević, pjevačica narodne muzike koju vjerovatno znate kao Silvanu Armenulić. Rođena je u Doboju, a poginula je 1976. godine.

Svi znamo da je Lepoj Breni ovo lijepo ime dao poznati novinar Milovan Ilić Minimaks, a nikada nećemo saznati da li bi toliku popularnost stekla da je ostala Fahreta Jahić udata Živojinović.

Poznati folker Aca Lukas, koji je na početku karijere više bio naklonjen drugom žanru muzike, je u stvari Aleksandar Vuksanović, dok njegov kolega Beki Bekić ima zaista “zvučno” ime – Behljulj Behljulji.

Pjevačice Lepa Lukić i Nada Topčagić su legende srpske narodne muzike, a da li ste znali da su na rođenju dobile sasvim “obična” imena, Leposava Musović, odnosno, navodno, Senada Topčagić. Tu je još jedna voljena pjevačica narodne muzike, Gordana Nadežda Polić, vlasnica mnogih hitova koju znamo kao Anu Bekutu.

Ekstra Nena se rijetko pojavljuje na sceni i nije toliko zastupljena u medijima, ali njen glas nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Taj neodoljivi glas je glas Snežane Berić.

Dvije poznate pjevačice, koje su jedno vrijeme bile ljute rivalke, a sada su dobre drugarice, Seka Aleksić i Dara Bubamara su rado prihvatile ovaj trend pa su promijenile svoja “narodna” imena. Seka je Zuhra Ramizaj, a Dari na ličnoj karti piše Radojka Adžić.

Ipak, rekli bismo da je porodica Đogaj rekorder u mijenjanju imena. Braća Hamit, Gazmen i Bekrim će vam možda biti poznatiji kao Đole Đogani, Gagi Đogani i Baki B3, a najpopularniji su bili devedesetih godina prošlog vijeka.

Kad smo već kod članova porodice Đogani, bivša supruga Gagija Đoganija, Anabela Atijas se zove Razija Bukva.

Andriju Ojdanića znate kao Eru. Savka Gazivoda je za potrebe estrade ime promijenila u Saška Karan, a Lepi Bora, legendarni basista benda “Lepa Brena i Slatki greh” zapravo je Dušan Trifunčević.

Mirjana Petričević popularnost je stekla kao Mira Kosovka, Šućro Turković preimenovao se u Šekija, Vesna je svoje prezime Pajić promijenila u Rivas, dok se iza imena Izvorinka Milošević krije pravo vlaško ime Funta Luga. Milojko Kitić je skratio ime i postao Mile.

Čini se da je trend mijenjanja imena bio više zastupljen među narodnjacima, ali i neki pop pjevači su promijenili lična imena. Prva među njima je Dragana Šarić, jugoslovenska predstavnica na Evroviziji 1991. godine Bebi Dol.

Popularni reperi Ajs Nigrutin i Skaj Vikler su zapravo Vladan Aksentijević i Ðorde Miljenović, a čovjek koji je dao ime turbo-folku je svoje lično ime Antonije Pušić promijenio u Rambo Amadeus.

Lider benda “Riblja čorba” je, poput Milojka, skratio svoje ime Borislav pa ga znamo kao Boru Đorđevića.

Možda neki nisu znali da je rokerka Slađana Milošević u stvari Aleksandra, a Toni Montano Velibor Miljković.

Da li ste znali da se legenda srpskog glumišta, koji je nedavno preminuo, Dragan Nikolić zvao Dragoslav? Glumica Milica Milša, kćerka pisaca Antonija Isakovića i Leposave Milanin, poznato prezime zamijenila je nadimkom koji joj je dao otac.

Srpska književnica Milica Jakovljević pisala je pod pseudonimom Mir-Jam.

Pravo ime nadrealiste i glumca Dr Neleta Karajlića je Nenad Janković.

Ovo su najpoznatije ličnosti koje su promijenile imena, međutim, mnogo je i onih manje poznatih koji mijenjaju imena radi popularnosti. Čini se da mogu učiti od starijih kolega, koje su, da li zbog imena ili nečega drugog, stekli slavu i veliku popularnost.

(nezavisne.com)