web analytics
Članci

DA LI STE ZNALI? Jugoslavija je imala najse*si časopise o kompjuterima – a ove slike su najbolji dokaz za to! (FOTO GALERIJA)

Na prvi pogled, seksi žene na naslovnicama časopisa za kopmjutere možda deluju kao pomalo tužan podsetnik na vremena kada ste programere i seksi žene u istoj rečenici mogli da nađete samo ako je rečenica glasila: “Seksi žene i programeri nikada nisu u istoj rečenici.”Međutim, osamdesetih i devedesetih urednici regionalnih časopisa verovali su da je to idealan način da privučete čak i one koji o kompjuterima nemaju pojma, niti ih to uopšte zanima.

Podržite naš rad tako što ćete nas zapratiti na INSTAGRAMU klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Iako su slične eksperimente imali i Svet kompjutera i Moj Mikro (ali u daleko manjoj meri), to je bilo posebno očigledno u slučaju bosanskog časopisa maštovitog imena Računari čiji su urednici odlučili da igraju na kartu seksepila kako bi privukli što više ljubitelja informatike koji su predugo singl zbog svoje strasti.A ako se seksi prodaje, zašto ne bi i kompjuteri? Logično.Mlada devojka reklamira Spectrum sedeći na motoru parkiranom u polju kukuruza? Ima potpunog smisla.Ona stoji u beloj prostoriji, mutavo bulji u kameru i samo drži džojstik? Sugestivno.Da ne bi bilo zabune, oni koji su časopis kupovali tvrde da je bio izuzetno kvalitetan i informativan. Zato, ni o časopisima ne treba suditi prema koricama, a ovo je odlična šetnja pomalo bizarnim svetom naslovnica balkanskih informatičkih časopisa u kojoj ćete verovatno uživati.

Izvor: https://www.telegraf.rs/