web analytics
Članci

Bošnjak poručio građanima Hrvatske i Srbije. “Ovo je poruka iz Bosne za vas, preko grane…”

Srbima i Hrvatima od mene, Bošnjaka…

“Zdravo, susjedi moji dragi. Hoću da vas pozdravim uz sve želje da ste mi zdravo i pravo. Ovo je poruka za Srbe i Hrvate iz Srbije i Hrvatske. Srbi i Hrvati iz Bosne su mi, ne zamjerite, ipak nešto više moji nego vi, preko grane, pri čemu moje poštovanje prema vama ne dovodim u pitanje.

Foto: ilustracija

Tukli smo se. Kako s našim Srbima i Hrvatima, tako i sa vama preko grane.

Pošto smo se tukli, moja je želja da to više nikad ne uradimo. Često se, nakon rata, nazivamo ratni drugovi, iako smo se ubijali. Hoću da znate jednu nasušno važnu stvar. Pardon, više njih.

Što se mene, kao Bosanca, Bošnjaka tiče, imate svu slobodu svijeta, kad je u pitanju Bosna. Ne zavaravajte se da ste dobrodošli samo u Republiku Srpsku ili u Hercegovinu s hrvatskom većinom. Dobrodošli ste na cijeloj teritoriji Bosne. Mi, Bosanci znamo šta je čast, obraz, gostoprimstvo. Znate to i vi. Ali neću previše vama da titram, jer vi govorite za sebe a ja ću za sebe.

Za mnogo stvari smo mi Bošnjaci morali imati sabura. Morali ste i vi, ali mi smo puno više morali. jebiga, halalite ali je tako.

Pišem vam ovo jer neću da se moja Bosna pretvara u fašističku zemlju, moja je Bosna od Neretve do Drine i Save, pa sve do mora. To onda znači da je problem fašizma i moj problem, ne samo ako ga sprovodi neki Mujo, nego i Ante i Miloš.

Neću da moja Bosna bude u pat poziciji. Poziciji koju će, da prostite, da guzi svako kome se digne ona stvar.

To što sam ja Bošnjak, Bosanac, zovite me kako hoćete, ne znači da ne bih poginuo za Miloša i Antu iz Bosne, ako mi je prijatelj i ako to zasluži. Ali dajte, jebo ga više, dajte razloga, dajte svi doprinos da se sprijateljimo. Dajte nam doprinesite boljitku.

Kunem vam se uzvišenim Alahom da mi u Bosni nijedan Srbin i Hrvat nikad zasmetao nije, samo ako je čovjek i ako je normalan. Isto tako, svaki Bošnjak koji se pokazao nečovjek i smeće, smetao mi je.

Dragi susjedi iz Hrvatske i Srbije, ja neću da se kurčim i da vam tjeram inat, imate i vi smeća u svom dvorištu, imamo i mi. Svako inaćenje nas jebeno košta, ne samo nas, i vas. Molim vas, kao braću rođenu, djelujte nam u državi ali pozitivno. Vi ste, podsjetiću vas i garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma, uradite nešto po tom pitanju. Nestabilna Hrvatska i Srbija su nestabilna i Bosna. Nema tu razdvajanja. Mi smo sistem spojenih posuda i skoro je nemoguće da jedni najebu a drugi ne. Ako zapalimo Balkan, odosmo svi u pizdu lijepu materinu, i mi i vi i koji je onda smisao naših života? Što se uopšte rađamo ako ćemo našoj djeci da ostavljamo u amanet klaonice, grobnice, krvave tragove i nebrojane zločine.

Neka Bošnjo pruži ruku prvi, nema nikakvih problema, ako će to biti cijena mira i stabilnosti. Neću ja zbog naših jebenih inata koje ćeramo jedni drugima da opet punimo puške i palimo vatru. Pruža Bošnjo ruku ali pružite je i vi. Ako ja budem širio mržnju i ako budem vama nabijao na nos štošta, nabijaćete onda i vi meni i opet upadamo u začarani krug mržnje. Dosta je bilo. Imate pravo i da ne pružite ruku, ali ne zaboravite da to može rezultovati… stajem ovdje.

Da ste mi zdravo i živo, kunem vam se, cijenim vas i poštujem i najdobronamjernije pišem ovo, svjestan da smo najuže moguće vezani u svemu.

Drugarski pozdrav!”