web analytics
Članci

Ana i Jovan. Ona Hrvatica, on Srbin. Vjenčali se 1991. godine. Djed iz komšiluka je dojavio da se sprema ubistvo Jovana, da bi na kraju zločinci ubili djeda jer je odao! (FOTO, VIDEO)

Burne devedesete godine i dan danas izazivaju jezu kod ljudi koji su preživjeli te nesretne godine.

Nedavno se pojavila priča na društvenoj mreži TikTok, gdje je sin od bračnog para iz naslova ispričao ljubavnu priču svojih roditelja. Njihova priča se prožima kroz težak period devedesetih ali sugeriše i pobjedu ljubavi nad zlom.

Njegovu priču prenosimo u cjelosti:

“Ova slika je nastala na početku njihove veze. Majka koja je je katolkinja upoznala je oca koji je pravoslavac na poljoprivrednoj zadruzi, u malom selu u Hrvatskoj. Iako je sa svih strana bilo loših komentara o njihovoj vezi njih to nije zanimalo i oni su se ipak vjenčali u januaru 1991. Nažalost, počeo je rat i situacija je bila sve gora i gora. Jednog jutra dok je otac bio na poslu, majku je posjetio jedan djed koji je živio nedaleko od njihove kuće.
Saopštio je majci kako hrvatska vojska sprema napad na njihovo selo i da će njenog muža ubiti a i nju ako ga bude branila. Iako je ona mogla da pobjegne odmah i spasi sebe, majka je ipak nazvala oca da dođe kući prije sa posla kako bi mu prenijela to. On kada je to saznao, spakovali su najbitnije stvari i krenili su iz sela. To veče, taj djed je ubijen jer je odao tajnu kako bi spasio mladi par. Bili su neko vrijeme u drugom selu dok im granata nije upropastila tu kuću. Nakon desetak godina preselili su se u Brčko. Poslije svega njihov najveći problem je bio taj da 12 godina nisu mogli imati dijece. Majka je u jednom trenutku rekla ocu kako je slobodno ostavi jer mu ne može roditi dijete a on je odgovorio kako dieca se rode, odrastu i odu od nas a mi ćemo uvijek biti zajedno. A onda su nakon 12 godina braka dobili prvog sina i odma nakon 2 godine i drugog sina. I tako nakon svih muka koje su preživili zajedno, Jovan i Ana imaju iza sebe brak od 32 godine i dva odrasla sina.”

VIDEO pogledajte klikom OVDJE.