web analytics
Članci

ALI RAMAZAN JE…”Ja (Bošnjak) pozovem druga (Srbina) na kafu u toku Ramazana, njegov odgovor me šokirao!”

BOŠNJAK SAM. NISAM NEKI VJERNIK, VOLIM POPIT, VOLIM ŽENE, VOLIM SVE ŠTO VOLE MLADI. NISAM NEKI ZAVJETNIK ALI VJERUJEM U BOGA ALAHA.

Nisam neki vjernik da bi postio cijeli post, nisam nešto zavjetan ali vjerujem da postoji Allah. dž. š.Nisam dugo vidio mog druga koji je po etničkoj pripadnosti Srbin. Odlučim ga pozvati na kafu (u toku Ramazana).

Podržite naš rad tako što ćete na instagramu kliknuti na link ispod i zapratiti nas, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Zovem ga, javi se. Predložim mu kafu da se vidimo, međutim, kada mi je odgovorio, ne da me šokirao nego me “izbio iz cipela”.
“Ti brate znaš da te volim skoro ko rođenog brata, znaš da te cijenim i znaš šta smo sve zajedno prošli. Međutim, dok je Ramazan odbiću kafu, kako zbog tebe tako i zbog mene. Zbog tebe da ojačaš u duhu i da postiš a zbog mene jer ne želim da te navedem na grijeh. Znam da ćeš me razumjeti i znaš da vodim računa o svemu tome. Znam i to da nisi neki vjernik ali mislim da je vrijeme da se u nečemu pronađeš, ja sam u pravoslavlju, a ti ćeš vjerujem u islamu samo još mnogo čvršće i odlučnije. Kada prođe Ramazan, popićemo 1000 kafa.”Pozdravio sam ga, spustio sam mobitel onako kao pokisao i zastao na tren. Zahvaljujući njemu, ja od Ramazana 2018. godine postim i trudiću se da ispostim svaki naredni. Bošnjak mi nikad slično nije rekao, ali Srbin jeste.

Nevjerovatno ali eto istinito.